fbpx

PELAJAR SEKOLAH

Kelayakan penilaian bahasa inggeris Cambridge adalah direka untuk pelajar yang bersekolah. Ia disediai dengan asas yang kuat dan membantu anak kecil dan remaja meningkatkan keyakinan dan memperbaiki kemahiran bahasa inggeris.

“Pre A1 Starters” adalah tahap pelajaran yang pertama dari tahap tiga untuk “Cambridge English Qualifications yang direka untuk pelajar sekolah rendah berumur tujuh dan lapan tahun. Bertujuan untuk menyediakan permulaan yang baik untuk anak kecil dalam pelajaran bahasa inggeris. Anak kecil akan terdedah dalam memahami asas bahasa inggeris dari saluran internet, buku-buku, lagu, televisyen dan filem melalui latihan pendengaran, pembacaan, penulisan, dan percakapan.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

“A1 Movers” adalah tahap kedua untuk “Cambridge English Qualifications”, yang direka untuk pelajar muda. “A1 Movers” boleh membantu anak anda untuk memahami panduan asas, notis atau infomasi dan mengambil bahagian dalam perbualan. Selain itu, ia juga membantu anak anda untuk melengkapkan panduan asas bentuk dan penulisan, termasuk masa, tarikh dan tempat.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

Sebagaimanapun kursus peringkat ketiga dan tahap terakhir untuk “Cambridge English Qualifications”, “A2 Flyers” membolehkan anak anda untuk memahami bahasa inggeris, penulisan bahasa inggeris, berkomunikasi, belajar tentang asas bahasa inggeris dan memahami penggunaan bahasa inggeris dengan lebih baik dan lancar.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

“A2 Key / A2 Flyers” adalah kelayakan tahap pertama dalam penilaian bahasa inggeris, selepas kelayakan pelajar baru.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

“B1 Preliminary” adalah direka untuk melengkapkan pelajar dengan semua keperluan asas dan teknik bahasa inggeris untuk cemerlang di dalam ujian untuk tahap ini. Kursus ini juga sesuai untuk pelajar untuk mengambil ujian peperiksaan PT3.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

“B2 First” adalah kelayakan yang diiktiraf secara meluas di dalam pendidikan tinggi dan di dunia korporat. Ia juga bertujuan untuk mengasah kemahiran bahasa inggeris, juga untuk penggunaan bahasa inggeris dengan betul, dan ujian diberi untuk yang sepadan dengan tahap ini.

Durasi: 40 minggu (10 minggu per semesta)

“C1 Advanced”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English Advanced (CAE).adalah kelayakan berperingkat tinggi yang menunjukkan anda mempunyai kemahiran penggunaan bahasa inggeris yang di cari oleh majikan juga di universiti.

Persediaan pelajar untuk tahap ini adalah untuk membanti pelajar meningkatkan kemahiran dalam pembelajaran, pekerjaan dan tinggal di negara yang menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa rasmi.

Durasi: 80 minggu

“C2 Proficiency”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English: Proficiency (CPE), adalah kelayakan yang paling tinggi yang dapat membuktikan anda adalah cekap berbahasa inggeris. Kelayakan ini menunjukkan anda telah menguasai bahasa inggeris di dunia ini ke tahap yang tiada oenghujungnya. Ia juga membuktikan anda boleh berkomunikasi dengan lancar.

Bersiap sedia dan lulus dalam ujian bermakna anda mempunyai tahap bahasa inggeris yang diperlukan dalam pelajaran atau di tempat kerja yang pakar dan profesional atau suasana akademik, juga untuk dicontohi oleh graduan atau program PhD.

Durasi: 80 minggu

Direka untuk mengasah kemahiran bahasa dan meningkatkan keyakinan dalam pelajaran bahaas melalui aktiviti, bengkel kursus cuti kami ini adalah disediakan secara eksklusif untuk anak muda, berumur 5 hingga 16 tahun. Kursus ini menyediakan pelajaran bahasa di mana ia fokus pada pembelajaran “kinesthetic” bukan pelajaran berteori. Oleh itu, para pelajar akan menguasai kemahiran seperti pemikiran yang kritkal, menyelesaikan masalah dan berkerjasama di dalam kumpulan.

Kursus ini adalah fleksibel yang diajar pada cuti sekolah pada bulan November atau Disember setiap tahun.

AM DAN PENDIDKAN LEBIH TINGGI

Kelayakan ini adalah untuk pelajar yang memerlukan bahasa inggeris untuk karier dan pendidikan yang lebih tinggi. Apa jua matlamat anda, mereka akan memberi kemahiran untuk anda berjaya.

“C1 Advanced”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English: Advanced (CAE)”, adalah peringkat tinggi yang menunjukkan anda mempunyai kemahiran yang dicari oleh majikan dan universiti.

Untuk tahap ini, pelajar boleh menambah kemahiran digunakan untuk belajar, bekerja dan tinggal di negara yang mengutamakan bahasa inggeris.

Durasi: 80 minggu

“C2 Proficiency”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English: Proficiency (CPE)” adalah peringkat tertinggi dalam kelayakkan ini – membuktikan yang anda boleh lancar dalam percakapan dalam bahasa inggeris. Kelayakkan ini menunjuk dunia yang anda telah menguasai bahasa inggeris yang tiada tandingannya. Ia juga membuktikkan anda boleh berkomunikasi dengan lancar dalam bahasa inggeris.

Mengambil dan lulus ujian bermakna anda mempunyai tahap bahasa inggeris yang tinggu yang digunakan ketika anda belajar ataupun bekerja di dalam bidang yang profesional atau akademik, contohnya pascasiswazah atau program PhD.

Durasi: 80 minggu

Kursus “General English” adalah direka untuk memenuhi keperluan di semua aspek dalam pelajaran bahasa inggeris. Kursus ini fleksibel mengikut khusus tujuan, keperluan dan matlamat anda.

Mengikut kesesuaian kursus sama ada satu sama satu atau dengan klien korporat untuk industri mereka.

Durasi: Fleksibel, mengikut kesesuaian masa anda

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), atau sijil pendidikan Malaysia adalah ujian nasional yang diambil pelajar sekolah menengah dari tingkatan satu hingga tingkatan lima di Malaysia. Pelajar-pelajar akan dapat memperbaiki kebolehan untuk memahami dan menggunakan bahasa inggeris di semua aspek. Matlamat ini adalah untuk mencapai komunikasi praktikal yang ideal untuk kegunaan setiap hari, dimana ia juga boleh menjadi asas untuk kajian lebih lanjut dan lebih mendalam

Durasi: 30 minngu

Cambridge IGCSE English sebagai bahasa kedua direka untuk pelajar yang sudah mempunyai pengetahuan tentang bahasa tersebut dan yang ingin menyatukan pemahaman mereka agar dapat maju dalam pendidikan mereka. Pelajar akan meningkatkan keupayaan mereka untuk memahami dan menggunakan bahasa Inggeris dalam pelbagai situasi.

Matlamatnya adalah untuk mencapai tahap komunikasi praktikal yang ideal untuk kegunaan seharian, yang juga boleh menjadi asas bagi kajian bahasa lebih lanjut dan lebih mendalam.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Sedia untuk peperiksaan Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) anda. Direka untuk menguji keupayaan bahasa orang yang ingin belajar, bekerja atau berhijrah di mana bahasa Inggeris digunakan sebagai bahasa komunikasi.

Durasi: 6 minggu 12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Ujian Bahasa Inggeris Universiti Malaysia (MUET) adalah ujian kelancaran bahasa inggeris, untuk kemasukan universiti. Calon STPM / Pra-UU yang ingin mengikuti program ijazah pertama di universiti-universiti tempatan mesti duduk ujian ini. Pastikan anda bersedia untuk peperiksaan supaya anda yakin dan tahu apa yang diharapkan.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Lebih daripada 10,000 kolej dan universiti memerlukan pemohon untuk mengambil TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing); satu peperiksaan yang direka untuk mengukur kecekapan penutur Bahasa Inggeris bukan asli. Skor anda akan menentukan tahap kelas bahasa Inggeris yang anda perlukan apabila anda seorang pelajar universiti.

Walaupun TOEFL terutamanya diterima di AS, beberapa jabatan dan agensi imigresen di negara lain akan menerima skor TOEFL untuk mengeluarkan visa kerja dan pensijilan profesional. Bersiap sedia.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Direka untuk membantu anda membangunkan dan meningkatkan kemahiran dalam permintaan, Siri Masterclass baru kami menyediakan anda peluang untuk membuka kunci tahap bahasa Inggeris yang seterusnya. Bersiaplah untuk melangkah ke seterusnya – tidak kira pendidikan, kerjaya atau perjalanan.

Kelas ditetapkan untuk tahap dan pengalaman yang berbeza dan dijalankan oleh para profesional antarabangsa dan pemimpin pemikiran tempatan yang berkelayakan untuk menyampaikan pembelajaran praktikal.

BUSINESS

Kelayakan bahasa inggeris bisnes ini direka untuk para profesional. Mereka akan membantu anda dalam kemahiran bahasa untuk berjaya di persada dunia dan internasional.

“B1 Business Preliminary” adalah yang pertama dari tiga Kualifikasi Bahasa Inggeris Cambridge untuk Perniagaan Bahasa Inggeris. Kandungan kursus diselaraskan dengan item ujian dalam peperiksaan Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge yang bersesuaian dengan tahap. Kursus peringkat ini serta kelayakannya direka untuk memberi permulaan yang baik untuk pelajar yang ingin membina kemahiran bahasa Inggeris praktikal mereka untuk kegunaan seharian serta mempelajari asas etika perniagaan yang lebih meningkatkan pembangunan kerjaya. Pelajar dengan kelayakan “B1 Business Preliminary” menunjukkan bahawa mereka telah menubuhkan bahasa Inggeris perniagaan untuk kegunaan praktikal.

“B2 Business Vantage” adalah yang kedua dari tiga Kualifikasi Bahasa Inggeris Cambridge untuk Perniagaan Bahasa Inggeris. Kandungan kursus diselaraskan dengan item ujian dalam peperiksaan Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge yang bersesuaian dengan tahap. Kursus peringkat ini serta kelayakannya direka untuk terus mengasah kemahiran bahasa Inggeris pelajar dan membantu mereka mencapai taraf bahasa perniagaan Inggeris yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pelajar dengan kelayakan “B2 Business Vantage” menunjukkan bahawa mereka bersedia untuk melakukan perniagaan di peringkat antarabangsa.

“C1 Business Higher” adalah tahap lanjutan dari Business English dalam Cambridge English Qualification. Kandungan kursus diselaraskan dengan item ujian dalam peperiksaan Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge yang bersesuaian dengan tahap. Kursus tahap ini serta kelayakannya direka untuk mengasah kemahiran bahasa Inggeris praktikal pelajar yang membolehkan mereka bekerja dengan berkesan di peringkat senior dalam perniagaan antarabangsa. Pelajar dengan “C1 Business Higher” Kelayakan lebih tinggi menunjukkan bahawa mereka semua bersedia untuk melakukan perniagaan di peringkat antarabangsa.

Kursus Bahasa Inggeris am diperibadikan dan disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda di mana-mana kawasan pembelajaran bahasa Inggeris yang disasarkan. Kursus ini boleh ditubuhkan mengikut keperluan, keperluan dan matlamat anda.

Kami menyesuaikan kursus satu sama lain atau dengan pelanggan korporat untuk industri mereka. Industri yang telah kami pelajari termasuk:

Direka untuk membantu anda membangunkan dan meningkatkan kemahiran dalam permintaan, Siri Masterclass baru kami menyediakan anda peluang untuk membuka kunci tahap bahasa Inggeris yang seterusnya. Bersiaplah untuk melangkah ke bab seterusnya – tidak kira pendidikan, kerjaya atau perjalanan.

Kelas ditetapkan untuk tahap dan pengalaman yang berbeza dan dijalankan oleh para profesional antarabangsa dan pemimpin pemikiran tempatan yang berkelayakan untuk menyampaikan pembelajaran praktikal dan up-to-the-minit yang dapat diterapkan langsung.