fbpx

AM DAN PENDIDKAN LEBIH TINGGI

Kelayakan ini adalah untuk pelajar yang memerlukan bahasa inggeris untuk karier dan pendidikan yang lebih tinggi. Apa jua matlamat anda, mereka akan memberi kemahiran untuk anda berjaya.

“C1 Advanced”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English: Advanced (CAE)”, adalah peringkat tinggi yang menunjukkan anda mempunyai kemahiran yang dicari oleh majikan dan universiti.

Untuk tahap ini, pelajar boleh menambah kemahiran digunakan untuk belajar, bekerja dan tinggal di negara yang mengutamakan bahasa inggeris.

Durasi: 80 minggu

“C2 Proficiency”, dahulu dikenali sebagai “Cambridge English: Proficiency (CPE)” adalah peringkat tertinggi dalam kelayakkan ini – membuktikan yang anda boleh lancar dalam percakapan dalam bahasa inggeris. Kelayakkan ini menunjuk dunia yang anda telah menguasai bahasa inggeris yang tiada tandingannya. Ia juga membuktikkan anda boleh berkomunikasi dengan lancar dalam bahasa inggeris.

Mengambil dan lulus ujian bermakna anda mempunyai tahap bahasa inggeris yang tinggu yang digunakan ketika anda belajar ataupun bekerja di dalam bidang yang profesional atau akademik, contohnya pascasiswazah atau program PhD.

Durasi: 80 minggu

Kursus “General English” adalah direka untuk memenuhi keperluan di semua aspek dalam pelajaran bahasa inggeris. Kursus ini fleksibel mengikut khusus tujuan, keperluan dan matlamat anda.

Mengikut kesesuaian kursus sama ada satu sama satu atau dengan klien korporat untuk industri mereka.

Durasi: Fleksibel, mengikut kesesuaian masa anda

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), atau sijil pendidikan Malaysia adalah ujian nasional yang diambil pelajar sekolah menengah dari tingkatan satu hingga tingkatan lima di Malaysia. Pelajar-pelajar akan dapat memperbaiki kebolehan untuk memahami dan menggunakan bahasa inggeris di semua aspek. Matlamat ini adalah untuk mencapai komunikasi praktikal yang ideal untuk kegunaan setiap hari, dimana ia juga boleh menjadi asas untuk kajian lebih lanjut dan lebih mendalam

Durasi: 30 minngu

Cambridge IGCSE English sebagai bahasa kedua direka untuk pelajar yang sudah mempunyai pengetahuan tentang bahasa tersebut dan yang ingin menyatukan pemahaman mereka agar dapat maju dalam pendidikan mereka. Pelajar akan meningkatkan keupayaan mereka untuk memahami dan menggunakan bahasa Inggeris dalam pelbagai situasi.

Matlamatnya adalah untuk mencapai tahap komunikasi praktikal yang ideal untuk kegunaan seharian, yang juga boleh menjadi asas bagi kajian bahasa lebih lanjut dan lebih mendalam.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Sedia untuk peperiksaan Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) anda. Direka untuk menguji keupayaan bahasa orang yang ingin belajar, bekerja atau berhijrah di mana bahasa Inggeris digunakan sebagai bahasa komunikasi.

Durasi: 6 minggu 12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Ujian Bahasa Inggeris Universiti Malaysia (MUET) adalah ujian kelancaran bahasa inggeris, untuk kemasukan universiti. Calon STPM / Pra-UU yang ingin mengikuti program ijazah pertama di universiti-universiti tempatan mesti duduk ujian ini. Pastikan anda bersedia untuk peperiksaan supaya anda yakin dan tahu apa yang diharapkan.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Lebih daripada 10,000 kolej dan universiti memerlukan pemohon untuk mengambil TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing); satu peperiksaan yang direka untuk mengukur kecekapan penutur Bahasa Inggeris bukan asli. Skor anda akan menentukan tahap kelas bahasa Inggeris yang anda perlukan apabila anda seorang pelajar universiti.

Walaupun TOEFL terutamanya diterima di AS, beberapa jabatan dan agensi imigresen di negara lain akan menerima skor TOEFL untuk mengeluarkan visa kerja dan pensijilan profesional. Bersiap sedia.

Durasi: 6 minggu (12 jam) / 15 minggu (30 jam)

Direka untuk membantu anda membangunkan dan meningkatkan kemahiran dalam permintaan, Siri Masterclass baru kami menyediakan anda peluang untuk membuka kunci tahap bahasa Inggeris yang seterusnya. Bersiaplah untuk melangkah ke seterusnya – tidak kira pendidikan, kerjaya atau perjalanan.

Kelas ditetapkan untuk tahap dan pengalaman yang berbeza dan dijalankan oleh para profesional antarabangsa dan pemimpin pemikiran tempatan yang berkelayakan untuk menyampaikan pembelajaran praktikal.